Wednesday, July 1, 2009

UDANG GORENG OAT


Yaaa.. ampunnnnnns.... wallllaaaaaaaaaaa....

Itaaaaaaaaaaaaaaaa...... akak dah wat udang goreng oat cam awak.. huuuuuuuuuuu.... punye ler ngences abiss semalam lepas tgk kat umah ita (Juwita) dia wat udang goreng oat ni... mmg sah2 kurang pahala pose semalam... muahahhahhaa.... :P cumaaaaaaaa... ahahhahaha... ada lagi cumaaa tu... aku x pakai sumer bahan2 dr resepi yg ita bagi tu.. aku campurkan dgn resepi CMG itu pun lepas roger2 ngan knor petang tu.. knor suggest pakai resepi CMG. Pada mulanya aku pn ada ingat mmg nk pakai tepung beras sbb lebih cruncy kannnn.... tu yg main campur segala..ikut citarasa sendiri larr kan... ;P



Yang paling siokkk cecah dengan sos cili thai... perghhh.... dak iqa sampai bersiut-siut makan siap mintak buat lagi lain kali.. hehhehehe... tp dia buang part oat tu.. huh! budak ni!!! ibu dia yg kena perabiskan pulak oat tu... :(



tips : Kalo udang dah abis, campurkan sumer lebihan bahan2 tu tadi kemudian dibuat jemput2 oat.. cecah ngan sos cili thai.. perghhh.... sedappppppp ko!! :D

4 comments:

anese said...

hehe..bab recycle..mmg ibu2 mmg terrer kan...haha..jemput oat perisa udang pun best kott??

masz_73 said...

anese.
kekeke.. bukan takat recycle, majlis perbandaran pn ye jugak kengkadang tu.. hahhaha.. :P x letak udng pn sedap apa lg kalo tbh udang, sure sedap tu.. try ler... :)

blogresipi said...

Sedapnye udang oat neh.. bilelah nak buat jugak nie.

masz_73 said...

blogresipi,
cepat2 buat.. baru tauuuu sedap ke tidakkk.. ;)