segalanya tentang kehidupan seharian yang dikelilingi insan² tersayang
Wednesday, July 29, 2009
KACANG BOTOL CILI PADI BERUDANG
Ramai orang buat kacang botol ni sebagai ulam jer kan.. tapi sowii arr, tekak aku ni hanya bule makan kacang botol ni kalo dah dimasak especially macam ni, resipi senang jer.. main campak2 jer, yang penting perut kenyang seyhhh... :))
Bahan2:
seikat kacang botol
7biji cili padi @ secukupnya
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
udang hidup/udang kering - secukupnya
garam n perasa
cara2:
Kacang botol di hiris menyerong
tumbuk cili padi berserta bawang kemudian di tumis sehingga wangi
kemudian masukkan udang (jika menggunakan udang kering tumbuk bersama cili & bawang tadi) bila sudah sebati masukkan kacang botol, garam & perasa, goreng setengah masak sahaja, bila sudah cukup rasa, matikan api dan buleh lah dihidangkan panas2... hmmm... sedappp.. :)
Sila lar cuba... :D
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment