Wednesday, July 22, 2009

SAKIT TULANG BELAKANG?



SALAM BERSIARAN...
LINTAS X LANGSUNG DARI KAJANG, SELANGOR.. :p


eloooooooooo........ pe kabar sumerrrrrrrrrr.... sehat ker? Alhamdulillahhhh... sehat ye! :)

Rasanye dah seminggu x post pape n3 kat sini, bukan dah x minat berbelog, cuma masa x mengizinkan.. ahaks... so... hari ni jangan muntah ye.. n3 hari ni kita n3 terpanjang dalam sejarah berbelog kot... ahahhaha... telan jer larr ye... :P



ni laporan x-ray sehari lepas operation

Misteri kehilangan idea berbelog sebab.. (misteri? kekekke..) myKing dimasukkan kehospital atas sebab kesakitan tulang belakang yang kronik.. selepas hampir seminggu ditahan diwad doktor menasihatkan supaya dia membuat pembedahan tulang/disc yang rosak. Aku relakan je larr.. walaupon berat hati.. :( sebab.. aku takutttttttttt!!.. huh! macam aku yang nk kena operate.. padahal tuan punya badan.. dah tawakal & rilex jer... :O




Pembedahan dijalankan pada hari Khamis (16/7/09) pada jam 3ptg, masa pembedahan yang diambil lebih kurang 3 jam, selesai pembedahan myKing dihantar keunit ICU untuk close observation, Alhamdulillah..... berkat doa keluarga & rakan2, myking sedar (half consious) lebih kurang jam 7.15mlm.. dan terus ditempatkan diICU sehingga lewat tengahari esoknya kemudian terus dimasukkan kewad biasa.. Banyak peristiwa yang terjadi.. tp x per larr.. aku simpan dalam kotak ingatan jer.. ;)





nampak x 'alien" tu?? :O



serpihan2 disc yg dikorek keluar


Oleh sebab kedegilan myKing, beliau meminta dibenarkan discharge pada hari Sabtu (18/7/09) sbb x betah tinggal diwad - yg lebih penting.. sbb x leh merokok sesuka hati... :P :( doktor pun menggeleng kepala.. akhirnya memberi kebenaran tp dengan syarat myKing duduk diam dirumah & tidak boleh membuat kerja-kerja berat. Pe lagi, malam (sabtu) tu jugak dah ada kat umah.. - Padahal ada seorang lagi patient yang dioperate pd hari Selasa pon masihhhhh duduk kat wad lagi!!.. hmmm... dasar MEREGIL!!! :P




So, sekarang ni myKing masih dalam MC... dan..kehidupan kami.. berjalan seperti biasa ler.. :P

Ucapan TERIMA KASIH yang x terhingga kepada Dr. Mazlan & the a Team di KPJ Kajang kerana berjaya dalam misi kali ni!!!.... :)

3 comments:

ai said...

Sama lak ngan adik aku yg bongsu tu kak..(kembar AJ). 2kali tau buat operation disk tu. Tak berjaya..smp skang pon still sakit dah bergantung ngan pain killer. Sampai kidney + hati pon dah rosak efek ubat tu.. :(

armouris said...

info tentang tulang belakang kat sini - Masalah Cakera Tulang Belakang

masz_73 said...

ai,
oOOO.. ye ker? x tau ler nk komen apa pasal sakit tulang blkg ni.. setakat hari ni, myking masih mengadu tegang kat bhg yg buat aritu.. tp tengok 2 minggu lg wat xray camner..

tu yg takut tu, makan ubt sakit tulang blkg tp part lain pulak yg turut terbabit rosak kann!! hmm.. tawakkal jer larr... :(


armouris,
tq bg info tu, myKing pn sll masuk net tgk info2 camni, tu yg dia brsedia dr segi mental.. mcm sy x tau sgt, so ngeri larr jugak!! :)