Friday, December 19, 2008

ROTI SOSEJ GULUNG


Huh!.. bangun pagi tadi ingat nak masak sup daging/tulang.. tengok² myKing lupa nak letakkan kat fridge bhg bawah tu.. so keras mcm batu ler daging/tulang tu!! :( pikir punye pikir.. apa aku nk masak tuk they all kat umah utk mkn brunch nnt (sure bangun lambat punye..) ...

Oh ya!.. ada sosej, roti pon ada.. so... sementara aku tunggu nasi masak untuk dibuat nasi goreng & telur mata kerbau, aku buat ler mende alah ni... kekekkee.. selesai masalah... :)

Ok yang ni aku buat simple mimple jer.. lagi pon tengok bahan² apa yg ada ler ye..

Bahan²
  • 6 batang sosej
  • 6 keping roti
  • 2 biji telur
  • sedikit lada sulah & garam
  • bread crumb
  • minyak utk menggoreng

Cara² - sosej dicelur/rebus & ditos, canai kepingan roti jadi nipis kemudian gulung sosej & lekatkan dengan sedikit dari bancuhan telur + lada sulah + garam, kemudian celupkan dalam bancuhan telur tadi, angkat dan golekkan dlm breadcrumb... kemudian goreng hingga garing...

senangkan!!... :)

4 comments:

sEr0ja said...

wahhh..best nye roti tu..lapa plk rse nye..heheh...
sila2 la snggah blog sy..
http://serojakejora.blogspot.com/

masz_73 said...

hai seroja... lapo eh!!.. tq singgah sini!..

ok nnt kita dtg sanun k!!

Rafizah Nordin said...

kite wat sosej puff...janji ngan kak LG hehehe

masz_73 said...

fiza..amboiii.. main janji2 pulak eh!.. :P