Sunday, April 26, 2009

IQA DAN BASIKAL

IQA - dengan megahnya nak bagitau kat satu dunia... hari ini, anak daro den dah pandai naik basikal tanpa roda kecik... yeeehoooooooooooooooooooo..... :P



video

Ini merupakan hari ke-2 dak iqa belajar mengayuh basikal tanpa roda kecil tu.. hehehhehe.. kelakar betul tengok aksi dia tapi Alhamdulillah cepat dia dapat sebab budak ni memang jenis x cepat mengalah, mesti nak cuba jugak sampai dapat! caiyok! caiyok! HAZYQAH.... :))

Dengan kesungguhan dia tu, akhirnya hari ke-2 ni dia sudah dapat menguasai basikal tanpa roda kecil dengan jayanya, x de lagi renggekan dan juraian air mata seperti semalam :P good girl!!
tapi macam ibu jer yang kecoh kannn!! :P




APPLE PIE



Yang ni pulak antara menu yang dah tersenarai sejak 2 minggu yang lalu, kan aku dah cakap, mood baking membaking ni tetiba jer datang menyerang, lidah ni pulak asik nak rasa benda yang manis aje... wohohoho... bahaya betul larr.. baru jer nak mulakan azam nak ber diet.. muahahahha... jangan ada yang muntah okeyhhh, sejak seminggu lepas aku dah mula dengan x mengambil nasi sebagai menu utama, hanya roti serat sahaja dengan salad.. ehhhh.. x percaya ek!.. ada sebab kenapa dan mengapa aku dah mulakan balik diet-miet ni... ahahahha... jangan x tau, tunggu je lar sebulan setengah lagi.... masa tu baru uols tau kenapa ye!... ahahhahaha... sementara tu, layan jer larr menu2 kat umah ni ye... :P


Lepas penat melayan xtvt anak daraku yang sowang tu kat luar tadi, kitaorang layan pulak dengan apple pie ni buat pemanis muka, eeehhh... pemanis mulut..... ni bukan minum petang dah ni... minum diwaktu kala nak maghrib dahhh... resepi ni dicilok dari rumah Ah Mat Gebu kat sedenak nun... timo kasih yo mat...

cuma kat sini aku nak kongsi sikit something mengenai pie ni, pada keseluruhannya memang sedap cuma part doh pie tu aku cadangkan pada sesiapa yang nak buat pie ni, menggunakan resipi doh pie oleh Lemongrass, sebab ianya lebih rapuh dan cair bila dalam mulut... manakala resipi yang ada pada AMG tu, bukan x sedap tapi kurang rapuh...tapi bergantung pada siapa yang memakannya, ada yang suka macam tu dan macam aku & family especially myKing, dia lebih prefer resipi doh pie LG tu.. lebih rapuh dan sedap = puncanya doh AMG tu x cukup nak menutup keseluruhan pie tu, so aku buat 2 jenis doh kat pie tu, yang bawah resipi AMG manakala yang bahagian atas tu resipi LG :) neeway thanks a lot to both of u = AMG & LG toce-toce-toce................. ok buhbyeeeeeeeeeeeeee... :))

GULAI TULANG & SAMBAL TOMATO



Sejak minggu lepas dah target nak buat gulai tulang rusuk lepas nampak kat umah kak Ton tapi dok pikir jugak dalam kepala gulai?! apa beza gulai dan kari dan rasanya orang sebelah utara/timur menggunakan perkataan gulai manakala aku, orang selatan rasanya panggil kari sahaja, hmmm... x tau larr ye ke tidak ek? aku pun kurang pasti.. tapi bila ditelek penggunaan bahan dalam membuat gulai ni.. sama jer macam nak buat kari... so, sendiri pikir larr ye! :P



Lunch kami hari ni, hanya gulai tulang (berdaging ler.. ), sambal belacan tomato, ulam timun dan keropok ikan... hahahhaa... memang sesuai sangat ler kan buat ubat orang yang tengah batuk koh!koh! koh! koh! ni kannn... :P

Aci x orang tengah diet makan camni ek? kakakkakaka.... layannnnnnnnnnnnnn :P

yang ni plak saje je nak bagi nampak sambal belacan tomato ku itewwwwww :P


saje jer nak letak banyak-banyak gambar hari ni... ok kan!! :))

Saturday, April 25, 2009

NASI GORENG CINA


Jangan tertipu ya... orang-orang dalam rumah ni x kan sanggup jika hanya dapat mengalas perut dengan puff sosej kat bawah tu untuk makan malam.. sure ada yang muncung lebih panjang dari muncung cencorot kat luar rumah nun.... hhehehehhe... jadinya seorang isteri dan juga seorang ibu kepada 2 orang anak ini akan berusaha untuk menggembirakan isi perut seisi keluarga... :P

Jadi muncullah idea membuat nasi goreng cina tapi digoreng oleh sang melayu yang mana tahap vitamin R yang sedikit merudum bak jatuhnya saham-saham diwall street nun... apa yang aku merepek ni ha!??? (baca dengan nada tonansi sibilal khan tu ye..) :P

Udah-udah... anak bujang sowang tu dah memekak kat belakang nun nak mengodam internet hingga awal pagi... huh? awal pagi? jangan harap arrrrrrrrrrrrrrrr...peksa dah nk dekat ni weyyyyyyyyyyyyy.........(saje buat camni.. sbb tau dia sedang baca.. :P ) so... sendiri mau ingat okeyyyyhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! :)

PUFF SOSEJ


Malam ni kita jamu orang2 kat umah ni dengan puff sosej sebagai alas perut, senang keje sikit bukan apa, malas larr nak melepak lama2 kat dapur tu.. panas gilos kat luar nun sampai kat dalam umah pun terasa bahangnya.. senang sangat kan nk buat puff sosej ni.. bahan-bahan yang digunakan hanya perlukan sosej yang telah direbus sebentar, pratha ready made dan telur yang telah dikocok?! untuk disapu dibahagian luar kulit pratha tadi... bakar dalam oven selama lebih kurang 25 minit 150C atau sehingga pratha tadi keperangan... siap untuk dimakan... :)

Friday, April 24, 2009

MANGO SPIN



Dalam keterpaksaan dan keterujaan... akhirnya dapat juga menikmati mango spin nih! Resipi ni diambil dari ilham kak Fida yang ghajin masak2 dan post resipi kat myresipi nun... :) thank u kak fida, hmmm... katanye minuman yg dicampur soda mmg bagus kalo untuk orang demam kan.. tu yg laratkan jugak kederat ni nak mencuba.. tapiii... ada x dia kata bagus untuk orang yang demam dan batuk?? :P x per x per.... ubat kan ada!! ahahahhaha.. lantak larr ko!.. kang tengah malam x dapat tido asik koh!khoh!khoh!...... sendiri mau ingat ya!! :P



masa menikmati kelazatan mango spin ni... bese ler.. anak dara tu, main hantuk2 dan laga gelas ni pulak, sekali teguk sekali hantuk... ekekekke... nasib baik x pecah gelas tu.. :P

layannnnnnnnnnnnnnnnnn......

NOTIS TUAN UMAH :)

Kepada Kengkawan.. saje nk bagitau tuan umah tengah x sehat, batuk, sakit kepala & demam, so tengok dulu kalo ada kudrat akan post kan apa2 yang patut kat belog ni ye!... :P

winduuuuuuuuuuuuuuu.... ahhhhhhhhhhh :P
(saje nak ngengada.. muahahha..)

Wednesday, April 22, 2009

SOTONG GORENG TOMYAM


Lama dah tau ada resipi sotong goreng tomyam ni... tp bila tengok knor nganu buat aritu, terus lompat list yang ada :P . Sesekali tukar cara masak kan.. boring jugak asik2 sambal, sambal & sambal... Nah hari ni aku hidangkan Sotong Goreng Tomyam.... hmm.... suka gak rupanyer org kat umah ni... :) beresssssssssssssss.... jom layan.... sesapa nak resipi pi skodeng kat umah knor nganu tu ye.... buhbyeeeeeeeeeeee....

TAUHU KUKUS SAMBAL UDANG KERING


Yang ni kes terliur tengok kat umah dak Hana nunnnn jauh beribu KM... lagi pun mmg pebret aku kalo masak cam chinese style ni... kalo sesapa nk resipi ni.. jenguk ler umah dak hana nun... katanye pn amik kat umah sape ye.. lupo pulaks acik.... arr..ye.. Dayang Jack... :) neeway thank u ya!.. i like.... :))

p/s.abaikan ler minyak2 yg meleleh tu ye.. :P yg penting sedapppp...

KIWI KEK

TARAAAAAAAAAA ... :P hehhehehe...

Hunny... toce2 :P .. pasal bagi idea.. jgn prasan lak eh... ni aku wat sendiri tauuu.. projek malam semalam tuuuuuuu :) punye larr terliur tgk kek besday (gambo) yg hunny posted kat myr tu... cisss.... hancusss diet ku... ahakssss :P





bab perasmian & potong memotong kena tunggu anak dara ni kalo x nnt muncung jer :)) sbb ni projek tgh malam, dia dh tido tu yg pagi2 sblm g skool baru ler bule merasa kek ni... kira bekfes kek ni ler.. hehehehe.... siap bawak bekal g skool lagi tu... :P





Ok...jemput sumer... (jemput tgk ler.... ahahhaha... ya ampuuunnnnnnnnnnnnnssss :P )




nape tetiba jer asik nk membaking jer ni ek?? huhuhuhu......

Tuesday, April 21, 2009

SUP KETIN @ KETING @ PATEH ?? :p


N3 malam ni ditujukan kepada puan mama @ ziehelmy & mek nganu @ knor..... :P

Tu larr.. sape suwoh terliurkan kita petang tadi?? haaa.... jawab... jgn x jawab!! wakakkakaka.... :P malam tadi sampai lah sudah sup urat ketin @ keting @ kateh (nganu) atas meja makan kat umah aku ni... perghhhh.... dah cakap tadi kann... mmg dah terliur ngalahkan mak buyung jer tauuu... jangan mare... pestaim dapat makan sup ketin ni... tapi amponn arr.. aku x masak, aku beli jer kat restoren... kat seksyen 7 Bangi nun... waaa... mcm promosi pulaks ni.. kalo tuan punye restoren tau.. harus dapat kamsen.... wakakkaka... :) sbb menambahkan populariti sup ketin ni... seantero dunia tu weyyyhhhhh.... :P

Ada sesapa penah buat sup ketin ni x? bule larr share cara-cara nk membuatnye... tapi apa yang aku tau dari knor petang tadi... urat ketin @ keting @ pateh ni.. ialah urat dikaki lembu... dicuci bersih & direbus hingga empok.. warna dia yg transparent tu.. bila dikunyah.. mcm kenyal tapi bukan liat.. mcm jeli pn ada gak.. sedap larr weyyhh.... kalo di nganu... mek nor tu ada beli rojak pateh... cuba tgk kat umah dia tu... katanye pon sodap!!.. heh3x... itu menu masuk list tau kak!! :P





Ok!.. aku ada projek lagi nunggu tu.. hehhehe.. selagi vit R tengah ada ni.. baik aku buat kang.. nyesal pulak.. projek ni pn dh ngences dah sejak jumaat lepas... tunggu ye..... buhbyeeeeeeeee.... tuan umah nk sambung projekkkkk.... ahaksss :P

Sunday, April 19, 2009

HAKEEM is 8

HAPPY BIRTHDAY TO U...
HAPPY BIRTHDAY TO U...
HAPPY BIRTHDAY TO HAKEEM
HAPPY BIRTHDAY TO U.....


Selamat ulangtahun kelahiran yang ke 8 tahun kepada Mohammad Ezwan Hakeem .... anak mysis yang duduk selang 2 pintu dari umah aku tu... semoga dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, berjaya dalam pelajaran & kehidupan serta menjadi anak yang Soleh... Amin....

Sebelum tengahari tadi aku mendapat sms dari mysis mintak tolong buatkan besday kek tuk hakeem ni... mereka dalam perjalanan pulang dari kampung di Kemaman ke Kajang (rumah), larrr.. aku ingat besday budak ni semalam, ropa2nyer hari ni.. kekekeke... selalu tiap2 tahun mak dia mesti kenen2 kat aku.. share jer kek besday ngan anak dia ni... (pandai kan mak dia ni!! :P nk jimat jer... ahahhahaha ampooonnnnn... ) ye larr, besday aku ngan budak hakeem ni kan selang 2 hari jer tu yg mak dia amik kesempatan tu!! :) tapi aku x kesah de... (ye ker? saje je nk amik hati nii... :P wakakkaka ) kalo ada rezeki kita share jer..no hal, terasa sikit meriahnyer kan.. ahakss...

Oleh sebab bagi last minit order, jadinyer kelam kabut larr jugak aku, sbb aku pn ada plan lain hari ni, tp terpaksa larr ditunda untuk satu ketika yg sesuai larr pulaks... x per larr..

So ini ler kek saat akhir yang sempat aku buat tuk dak hakeem ni, tanya kat dak iQa, hakeem suka kartun apa sbb kalo sempat bule ler buat yg senang2 jer.. so mcm bese anak dara aku ni, macam2 jenis kartun dia suwoh buat, suwoh buat hagemaru larr ehh!! tp katanyer hakeem x suka sgt kat hagemaru dia suka kat kondo sebb dia hensem :P adeehhh... camno nk bayang muka kondo tu ek? mcm kondominium ker? ahahhahahha.... so, x leh buat ler npk nyer cari yg lain pulak, ----------- transformer... haa... hakeem suka transformer... ibu tau x kartun ni?? huh! mcm larr ibu dia ni x tau.... tp........... arrrrghhhh... x mo x mo.... susah woooo.... cari lain dik! :) ---------- ok, ibu wat pocoyo larr... senang jer buat dia... aah laarr.. mcm senang kan!! hehehhe... ---------- cuba adik tipon mak ndak tanya hakeem suka kartun apa? apa? BEN10??.... hmmm... alahai... camno ni?? mana nak gagau gambo Ben10 ni... x sempat nk cari ni.. lagi pun dh petang, hmmmm... oleh sebab x nk menghampakan anak sedara aku yg sowang tu, aku telek2 jugak kat tnet gambo paling senang sekali.. hehehhehe... (yg penting SENANG!) so ini ler kejadiannye... keekkekke... janji ada huruf BEN10 tu..... ok larr tu kan!!...


Bila tuan punya badan tengok senyum jer.... maknanya tu... suka larr tu kan!! :P



Kek tu kombinasi 2 jenis kek, 1) Kek Coklat Dqis... ingat x yg aku dapat free tuuu... :P 2) kek sponge vanilla kemudian aku deco pakai Buttercream jer.... ;)




BUBUR NASI BERDAGING


Siang tadi... ya Ampunnnn.. panas sungguh... belum pon pukul 9.. matahari dah mencanak terik... waduhhhh.... macam dah tengahari pulak, so oleh sebab cuaca panas sangat... menu kita hari ni .. wat bubur nasi daging jer larr ek... lagi pun malam semalam myKing mintak nk makan bubur nasi tapi mem malas pulak... badan x larat arrr.. simptom bulan mengambang datang lagi maaa.. (opssstt) jadinyer, menu tu aku tunda ke hari ni larr ye...

Tengah siok masak2 kat dapur, tetiba jer langit mendung, guruh berdentum...waaa.. nk ujan larr pulak.... hmmm elok sangat larr tu... sure laku bubur nasi ni hari ni... :P

Bese ler kan... x kan nk makan bubur nasi kosong jer... so mmg kalo kat umah ni, aku akan buat bubur nasi pebret seisi rumah ler... bubur nasi daging... spesel sikit larr... baru ada ummpphhh!! :)

Ditambah pulak dengan menu2 sampingan tu kann.. lagi larr siok nk makan.. semangkuk pun x cukup nih!! :P Mari jemput makan!!




Nak Resipi jugak ker??

KANGKUNG GORENG BELACAN


Kangkung goreng belacan.... hmmm... sure ramai yang meleleh air liur bila dengar.... tang belacan tu.. ekkekekeke... ha... yg ni jugak menu mesti ada.. ratah macam tu pon sodap jugak!! :P Ok larr malam ni x leh nk bebel panjang, dh lewat malam... nk titun cepat... :P

SAMBAL BILIS TUMBUK


Sambal bilis tumbuk ni memang dalam senarai kalo buat bubur nasi, kalo x buat mcm x lengkap pulak rasanya bubur nasi hari ni... Nak tau camner nak buatner.. senang jer...

Bahan2 :

Ikan bilis goreng
sedikit belacan - digoreng sekejap
cili padi goreng - ikut suka hati nk pedas ke tidak


Cara2 penyediaan :

Tumbuk segala bahan2 diatas - jangan terlalu halus, tambah sedikit 'tuan Aji" jika mahu... siap dihidang bersama bubur kesukaan anda... :)

Friday, April 17, 2009

BLUEBERRY CHEESECAKE

Lunch tadi... my best opisfren yang sowang lagi tu.... sape ek? hehehehe.. Mdm Munjeet larr... belanja mcD... tp we all x makan kat sana, saje je nk jimatkan masa... kami gunakan drive thru jer... kekekkeke.. kesian tau.. Mdm ni.. mmg x penah beli fast food ..so dia sikit konpius larr... sampai sakit perot aku & sabrina gelakkan dia... sowiiii arr mdm.... mmg funny larr the way u asked us tadi tu... opsss... biar larr menjadi rahsia kami2 ajer ye... hehhehehe... neeway thanks 4 the lunch... kenyang weyyhhhh.... :P





Hahahaha.. jgn mare arr... penutup tirai malam ni... aku pertontonkan aksi kek yang teringin sangat nk makan... hehehhe.. nampak macam sedap jer kan... blueberry bertaburan atas kek cis, pastu meleleh kat tepi2 kek tu... perghhhh... mmg ini ler yg aku target tuk disantap dihari bahgia ni.. kekkekeke.... tp yang ni aku wat jenis non baked nyer.... bukan x nak wat yg baked one cuma kurang masa jer... nnt larr lenkali nk wat gak yg baked cam kt umah kak dzana tu... mesti lagiii sedap... tp kan... aku bukan nak cakap apa larr.. sebenarnye kannn.... blueberry tu nampak cam menyelerakan jer kannn... kecur jer bila tgk kannn... tp kan... aku dah rasa kan.... x ler berapa sedap sangattt larr... kekekkekee... potong stim betullll!! :P wakakkaka... rasa dia x ler masam macam blueberry filling yg selalu aku pakai kat ciskek tu, yang ni aku beli dalam tin, rasa dia manis tp x manis sgt & x sedap sangat larr... :P kenapa ek?? :(



ok larr.. jemput amik sowang sikit ye.... sila2.... :))


Akhir kata... terima kasih atas ucapan kawan2 sempena ulangtahun kelahiran aku pada tahun ni... semoga apa yang diucapkan menjadi doa & diberkati serta dimakbulkan olehNya... aminnn..... caaaayaaaannnng awak sumerrrrrrrr!! :P

IT'S MY BESDAY

HUHUHUHU..... SEBAK SUNGGUH BILA DAPAT UCAPAN DARI FAMILY MEMBERS & KAWAN2 YG MENGINGATI HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN KU HARI NI... :D

SAMPAI JER AKU KAT OPIS PAGI TADI.. DISAMBUT DENGAN JAMBANGAN BUNGA SEGAR KAT ATAS MEJA... WOW!! SAPE KAN GERANGAN JEJAKA MALAYA YG BAGI EK??!! HEHEHEHE... MANA ADA JEJAKA MALAYA... NI HAA... AMOI COMEI KAT OPIS NI... SABRINA WAT SURPRISE LAKS... ADEHHH... TERHARU SAYU PILU..... TOCE SIS... NAPE BELI YG KECIK?? LENKALI BELI YG MCM ORG KAWIN TU YE... MUAHAHAHHAA.... :) I LOVVVVVVVVVVEEEEEEEEEEEE IT!!!!.... MUAHHHHHH ;p

BANGUN JER DARI TIDO SEBELUM SUBUH TADI TGK ADA SMS.. HEHEHEHE.. OOO ITS FROM MY BRO.. ZAID... SIAP ADA LAGU BESDAY LAGI (W/PON X DE MUNYI..) hahahaha.. TQ SO MUCH BRO... SBB INGAT BESDAY DEN!.. NAMPAK SITU JAM 12.10AM.. AMBOOOIII... NK JADI ORG PERTAMA EK!... TAU2.... NK BELANJO DEN ARINI YO!..OK SET.. WA TUNGGU LU TEPI SIMPANG K! :p

PASTU... START LER TERIMA BERTALU2 SMS DARI... ZANA - MY LOVELY COUSIN KAT JB NUN... AKU WINDU ARRR... :)

PASTU DARI IZAH MYR... - WAAA NASIB BAIK KO INGAT SIS.. KALO X.. KENA LETAK JAWATAN TUH!!.. AWAKAKKA... :p

PASTU DARI MY BEST FREN (OPIS) MDM MUNJEET... TQ SIS.... HOPE U ENJOY THE 'NOT SO SWEET CHOC MUFFIN" THAT I BAKE FRESHLY FROM MY OVEN TIS MORNING! :p

THEN DARI KAK HAM MYR - TOCE3X.... ADIAH MANO KAK?? KEKEKKEKE :p

X LAMA LEPAS TU TERIMA SMS DARI PENGERUSI SEUMUR HIDUP KELAB KRS MYR.. KNOR NGANU.. AAHHAHAHA... JGN MARE KAK.. ARINI KAN BESDAY KITA...KEKKEKE... :p... CAAAAYYYAAAANNNGGGG DIA.... :)

SMS KMIMI MYR PLAK MENYUSUL TGHHARI TADI... TOCE KAK... AMIN..... AMIN.. YA RABBALALAMINNN.... :)



YANG NI AKU C&P DARI FORUM MYRESIPI....


DARI HUNNY... WALLA.. SODAP EHHH... KEK NI... (HMM.. CHE IZA MASIH PANTANG LAGI..SO AKAK AMIK LER DUA2 KEK NI YE.. AHAHAHHA.. AMPOONNS CHE IZA. ) :p




MUNGE & COKLAT DARI KAK NOR NGANU ITEWW... MEKACIH DAUN KELADI KAK!.. EHEMMM.. YG REALNYER X DE KE?? AHAHHAHA :p







YANG NI DARI KAK INTAN PAYUNG :p... SANTTEEEKKKK... I LIKE.... :)


MELON COMEI DARI KAK HAM TOCE SIS!!


DARI KAK FIZA - MAWAR MERAH U...


DAN JUGA UCAPAN DARI ZIE, KAKYU, AYU, KAK E, IEZAMEL, KCIK, QUIENIE, BEE ZAINA, KMIMI.... (setakat jam 12.00tgh tadi.. :P ) - TERIMA KASIH ATAS INGATAN KALIAN SEMUA... CAYAAANNNNGGGGGGGGG AWAK SUMER!! :)

INI LER PROJEK KHAS PAGI TADI..KEKEKE TETIBA JADI GHAJIN LAKS... CHOC MUFFIN VOLCANO... MENJADIIIIKKKK.. AGAKNYE OVENKU PUN PANDAI NAK AMIK HATI AKU ARINI..... :p


DAN SEMESTI NYE LARR AKU PAKAI DIGITAL SCALE (DS) HADIAH DARI KELAB BESDAY UTK AHLI MYRESIPI TU.... AHAKSSS... TERCAPAI JUGAK AKHIRNYA HAJAT DIHATI NK DS NI TAUUUUUUU..... (tp aku terima in-advance aritu.... syhh.... ) -HMMMM.... MANA KAD X SAMPAI LAGI NIIII!?!... :p - ADA SESAPA BERMINAT NK DS NI JUGAK KER??? :)


OKEYHHH.... PANJANG SUNGGUH N3 PAGI NI EK!..JANGAN ADA YG NK MUNTAH SUDAH LARR YE... SBB MAY B AKAN ADA SAMBUNGAN NYER LAGI MALAM NANTI.. KAN MASIH 17.4.2009 KANNNNN....WAKAKKAKAKAKA..... LAYANNNNNNNN.... ZASSSSS...

Thursday, April 16, 2009

AWARDS LAGIII.... :)

Award terbaru sekali ni.. dapat dari Kak Doktor yang cun itewww.. sape lagi.. Kak Inahar Ali ler... mekacih daun keladi ye kak.... :P bila nk gede2 ngan kita lak ni??? sbb nk bagi akak spek mata baru yg vouge gitewww.... :)


Yang ni dapat dari Kak Dzanariah... cekgu yg ghajin masak2 tu... ish.. kalo larr ada magic nk jugak buat dia dtg umah... jd tukang masak aku... kekekkeke ampooonnn kaks.... :P



1. The winner can put the logo on his/her awesome blog
2. Link the person you received your award from..http://dzanariah.blogspot.com/

3. Nominate at least 7 other blogs
Put links of those blogs on yours.

X nak arrr 7 jer... tp nk bagi kat sumer pengunjung blog aku ni.... especially yg lom ada award ni... amek ehhh.... yg dah ada pon kalo nk amek lagi pon bule ye.. no hal.. cayaangg uols... :)


Award kapkek comei dari Ai... mak Ayams yg slumber gilers tu... ahaksss.... tq.. muahhh :P




Yang ni plak dah nk sebulan dah... dapat dari Anawahid... nasib baik x berkulat ek!! kekekekke amppunsss ya ana.... but tq.... :P





ehemmmmm3x..... kalo dah baca tu... jgn wat dek jer... amik sumer awards ni bawak balik umah memasing K!!! muahhhhhh.... :P