Saturday, April 11, 2009

MOCCHACINO


Dah ntah brape kali teringat nk buat air ni tp dok asik tangguh jer... tp malam ni malas dah nak tangguh walaupon x dak whipped cream... bohhh jer laar apa yg ada... hmmm.... sedappp oOOO.. resipi asal rasenyer dak halen punye kot... tp aritu dah printout resipi ni kat umah dak fiza nordin... so, pija akak tumpang C&P jer larr ek!!... lepas makan puri... pekena pulak dengan Mocchacino nih!!..perghhh.... mmg layannnnnnnnnnnnnnnnnnn (tp myKing still stick to dia punye 3in1 coffeemix jer... lagi sedap katanye... ahahhaha.. ) suka ati larr bang! tp aku & anak2 esp zery mmg suka sangat dpt air ni... uishhh kalo beli kat restoren ni.. mahal giloosss nih!!...ok jemputtt minummmm!!! watchaaaaaaaaaaaaaaaa :P

Resipi yg telah d C&P :-

Bahan-bahan (bergantung pada kebesaran & ketinggian gelas yg digunakan)
1 sb (rata) Nescafe
2 1/2 sb (bukit) Milo
2 sb (bukit) coffeamate
Air panas
Air sejuk
Whipped Krim
Sedikit serbuk kulit kayu manis
Ais ketul (ikut suka)

Cara-cara
Bancuh nescafe, milo dan coffeamate dengan air panas setengah gelas. Kacau sebatikan. Tambah air sejuk supaya suam atau boleh letak ais ketul.
Tarik sikit biar berbuih tapi tebal sangat buihnye tu.
Picitkan whipped krim di permukaan air.
Taburkan dengan serbuk kulit kayu manis di atas whipped krim.


** neeway... thank you sis 4 the great recipe... :) mmg bule buat lagi... tp kena beli whipped cream dulu arrr... lagi siokkkkkk... :)

2 comments:

ai said...

Kak..email aku kat kedai_ai@yahoo.com.my

ade benda nk ckp..ngeh ngeh.. (huiii..cam rahsia kerajaan lak!) ;P

masz_73 said...

ai, ok2...shhh.. mmg rahsia kerajaan... wakakkaka :P