Wednesday, April 15, 2009

PAU DAGING & KENTANG



Gebus & enak sekali.... nyum nyum nyum.... :P



Projek pau ni sebenarnya idea pompuan yg duduk sebelah aku kat opis tu.. hehhehe... sape lagi kalo bukan si Sabrina!.. Nak tau aku bancuh & uli doh pau ni kat opis nyorok2 lagi.. kakkakaka... takut boss aku nampak daa... berpeluh aku nguli pakai tulang 4 kerat walaupon aircond terpasang... :) agaknya sebab tu larr doh pau ni lambat nk naik kembang membang... tp Alhamdulillah agaknya proses mengembang tu terjadi sewaktu perjalanan pulang kerumah, bila dikukus, sedap ko!.. gebus jer.. putih melepak!.. tp sowi arr.. ni pakai tepung ready mix yg ada jual kat kedai baking tu.. sumer dalam satu peket except air... campur & uli jer... pastu aku letak inti daging/kentang .. sedapppnyeeeerrr!! :)

Ok!.. kita tunggu apa lagi projek mak2 daroos kat opis ni ye.. ahaksss... amppooon boss... :P


Cau!...

6 comments:

ai said...

macam beli punye je kak..kau mmg hebat! meh la pindah sebelah umah aku. Senang aku tompang makan.. :P

y@tiezaini said...

yelah masz ... ingat kan pau beli td ..sebijk cam kat kedai .. tp kan sempat lagi yer main uli2 kat opisssss .. hehe

masz_73 said...

Ai... wakakkaka.... mcm beli ek? :P weyhhhh... elok gak cdgn ko tu.. ko je larr yg pindah sblh umah akak.. kosong ni... nnt ko bg akak ikan2 & sayur pastu akak tukar dgn kuih2 ker kek ke kapkek ke... bule? :P


kyatie... tu larr dia mak daroos kat opis ni.. kepala otak kalo nk melencong tu mmg cepat... nk wat keje jer yg liat.. wakakkaka... syhhh... nnt boss sy tau... :P

cikmanggis said...

gebunya pau ni..tentu yum yum!

masz_73 said...

cik manggis, aahhh.. mmg nyum nyum nyum... :)

ai said...

keh keh...bagus gak cadangan tu kan kak? kita buat cam sistem buter..keh keh..aku kasi ayam ikan, kau kasi aku kuih muih..best!! :P