Monday, August 31, 2009

MACAM2 MENU

Salam... bila dah bercuti ni..malass larr pulak nk mengupdate blog.. hehehehe.. nak amik gambo pun malassss... :)

Ok larr ni menu dah jadi baja.. :P


Ayam goreng berempah serai (akhirnya dapat jugak merasa.. ) tq kat love tuan punye resipi.

Aku buat jugak daging tetel masak taucu tp lupo nk amik gamba.. hehhehe.. dh abis baru teringat.. huhuhu.. x per yg tu pun dh bese aku tunjuk kat dlm blog aku ni.. hehehe.. kang ado yg nk muntah tgk menu yg sama jer kat umah ni... abis nk wat camno.. dh menu ulang tayang tu jugak yg menjadi pujaan hati kannnnnn.... :P


sambal ikan bilis, tauhu & tempe


ish..pebenda ni ek? lupo lak pulak... kerabu mangga ~ mysis bagi ~ sedappp weyhhh...


bubur lambuk ~ kak ida (jiran) ~ bagi.. amik kat semejid kott.. sbb dtg ngan plastik bungkus



Pastu, semalam (Ahad) kami adakan majlis (perghh mcm GAH jer bunyinye kann..hehehe) berbuka pose sesama adik beradik, kat sekitar KL ni kami ada 5 beradik, yg lagi 5 pulak disekitar JB. Venuenye kat umah my sis yg selang bbrape pintu dari umah aku tu... Maaf ler x dan nk snap gambo w/pon satu.. kira mmg meriah ler sampai jam 11.30mlm baru kami balik umah.. ngombrol jer.. kata org jowo.. :)) antara menu yg sempat kami sediakan nasi putih, kerabu mangga (lagi? ), ayam sambal, kangkung goreng belacan, sayur campur, ikan bakar kuah asam (yg ni paling sedap larr kan.. ) pastu ada gak beehoon sup & cili kicap, dan tajaan kuih muih & murtabak oleh my kak long.. hehehehe tu beli jer.. pape pon sesekali dapat berkumpul adik beradik camni, mmg seronok kannn... ;)

p/s. adik beradik kat johor x wat majlis makan2 ker? ahaksss... kalo buat jgn lupo kitaorang ye.. :P


3 comments:

ijayuji said...

yuhuuuu!!! paling best itu kerabu mangga terliur lah pulak!!! sedapnyer kak!! nak2 mangga yg muda2 lagi tuuu huhuhu...sabo3!!! :D

Chik Mi said...

maszzzz berderet menu akak sukeee nak sambal bilis ngan ayam goreng tu

masz_73 said...

ijayuji,
mmg ponggg... sedap x tipuuu.. hehehhee :P

Chik Mi,
sukeee ek? dah masuk list lom? hehehe nk hantar jauh tu.. :P