Monday, February 16, 2009

MY 1st FONDANT FIGURINE

Jeng!Jeng!Jeng!... amacam? pas x?



Hehehhehe... ini ler gunanyer hari bermalas-malasan semalam kan... ahahaha.. malas nk kemas umah (pasal myKing mmg rajin buat), malas nk pegi pasar (mmg x de mood nk g beli brg2 pn), malas nk layan anak membebel (iQa) dan segala2nye jadi malas.. kecuali mengentel fondant ni je yg rajin!! :P



NeewAY 1st of all nak ucapkan billion thanks kat sumer sifu2 internet yang memang x lokek memberi tunjuk ajar percuma kat salah sowang anak murid ni!.. sbb sifu2 ni ler aku dapat mencipta sesuatu yang mmg luar bidang kepandaian aku.. antara nama yg mmg dlm ingatan dan menjadi sumber inspirasi ialah Kak JUN dari CUPCAKESKASIH (k.Jun.. gambo kat belakang tu sumber rujukan.. :P jgn mare arr kak! muah3x) dulu2 mmg x suke subject art..mmg sah2 fail.. malassss... keje yg dibagi mmg x penah siap! hehehhe.. tapi sejak berkawan dengan geng masak2 ni, terus jatuh cinta kat mende alah ni.. so..kawan2 sumer apa lagi kalo aku yg mmg sah2 fail dlm bidang art dan kerastangan ni leh buat pe lagi uol diluar sana kan! ayuh! jom kita main fondant! :P





18 comments:

lemongrass said...

wahhhhh Masz,
caya lah!!! Memang dah boleh bukat kedai kek fondant lah mcm ni. Tahniah tahniah, boleh lah u ajar I nanti ye bila I balik M'sia.figurine girl tu mcm dak Iqa aje rupanya :-)

hana said...

pergh! perghhh! perghhhhhhh!!! cayalah kakakku! mmg dh leh bukak bakery kalau cenggini! caiyok caiyokk!

Rafizah Nordin said...

cantiknyeeeee!!!rajin sungguh k masz mencube2 ye...sy malas nak main fondant tu sebab lepas tu buang.bende tu manis,anak2 tak suke makan.buat main suker le pastu cicir2 atas lantai.pijak2 udah berlengas.tak pasal2 jadi satu keje mamanya nak menyapu. mamanye kan pemalas, hahaha

masz_73 said...

LG, toce2.. hehehhe.. main2 jer tu oiii... tp praktis make perfect kan!.. :P ajar? hehehe bule.. bukan u nk bg tiket free ker Perth ker? ahahaha.. ari2 tgk muka iqa.. tu yg serupa tu..wakakaka :P

masz_73 said...

hana, tokey? hehehhe taugeh kottt!!.. aaahhhhh.. maluuu.. toce arr! :P

masz_73 said...

fiza.. hehehe mmg pn.. manis giler tu kalo nk makan.. smlm dak iqa cuma makan CC tu jer.. fondant tu.. buang pasal akak lupa fondant x leh kena panas, simpan lak lam bekas trtutup so cair ler.. ish! sayang betul! ingat nk simpan jd kenangan.. adeehhh... nasib baik ada gambo sbg ganti kan..:P

CatlinaFly said...

clap!clap!clap! (kagum2!)

masz_73 said...

cat, muahhhhhh.... :P

Shafidah Shamen said...

Wah wah wahhhh..ini keje nyerr yerr!! senyap2 ini projek diaa...ishhh jeles jelesss jeless nihhh, sebab lawooooooooo :D

halen said...

waaa..cantiknya k.masz jelesnya tau.
x sia-sia pembelajaran itewwww..
pasni jd tokey cupcakes la yer hehe

masz_73 said...

shamen, hehehhe.. itu main2 jer larr.. test power kata org..wakaka :P

masz_73 said...

halen, terima kasih atas pujian tu.. hmmm.. nk jadi my next cutomer ker? :P

lcupcakekasih said...

Masz73...cantik sangatlah tu. Kak Jun tenguk jer terus senyum sorang sebab muka figurin tu comey sangat macam amoi Korea pulak. Tahniahlah cik Masz...hem nak bagi markah berpa ek...cuba suruh pengundi SMS...:-))

masz_73 said...

k.jun.. wakakaka.. amoi korea eh!! ni pasal suke tgk crita korea kot? kenan.. hehehhe.. kak kalo bukak undian sms.. kang kalah laks si Asmawi Ani tu.. wakakkaka.. neeway thanks 4 dropping by... lap u!..muahhh :P

ai said...

CHUMELLLLLLLLLLL!!!
kemas je..

masz_73 said...

Ai, thanksssssss.... :P

Jamie said...

Cantiknya K.Masz, nie yg teruja nak try nie... berapa lama baru bleh siap nie? bila la Vit R nak datang nie....

masz_73 said...

jamie, 2 fondant lebihkurang 4 jam baru siap OOOO... amatur larr katakannn... hehhehe.. :p