Wednesday, January 6, 2010

NASI AYAM HAINAN

Mari... mari... mari tengok nasi ayam... hehehhee.. apa larr yg sonok sangat kan..sekadar nasi ayam.. tp ni nasi ayam hainan wokeyhh.. lagi pulak permintaan myKing... lama dah mintak tp Queen mithali ni baru dapat sediakan.. ngeh3x.. punye larr baik queen dia ni kannn... :P

Cukup ler korum dia ni kan... :)

MEh layan gambar dekat ye.... suke ati jer... ahahha

ni cili, halia tumbuk, salad, tomato & ayamnyer...montoks u... ngeeee :P

ni plak sup & nasinyer..

nak tengok taugeh celur tu... tengok kat n3 bawah ni ye... tp leh tengok kat sini jugak.. pakai teropong ye... :p


Sesapa yg suka makan nasi ayam tp malas nk buat yg renyah2.. x pun yg DIET tu..ni dia nasi ayam yg berkhasiat lagi menyihatkan (amaran : jgn makan nasi tu sepiyok sudah ler.. hehehe..).. buat ler nasi ayam ni..mmg senang tauu..

rESIPI tengok sini!! sini ler.. wakkakaka..:P

7 comments:

K.Nor said...

amboi.. menu dia mlm ni..

LOVE2COOK said...

WOW!!! Besnya set nasi ayam akak nih! Love nakkkk sepinggan!

Aiks, dah abis ker...huhuhu :)

zarin said...

salam singgah...bestnya nasi ayam ni...i suka steam chicken ni tp husband tk suka..nanti nk try lah resepi ni :)

CatlinaFly said...

ouch!(kena babab dgn kak masz)..happy new year kak :)

A.I said...

mak aiiii!!

mcam hidangan kt kedai..makin dasyat le kau kak...untung King dpt Queen cam akak.

Teika Kawashi said...

Mengancamnya ayam tu..Wish I kud have nasi ayam tu sekarang jugak!

masz_73 said...

Knor,
hehehhe.. alarr menu bese2 jer.. lain ler kat umah akak tuuu :)

Love,
apa ada hal, love kn pandai & rajin masak... hah! p masak cepat!!.. hehhehe :)

Zarin,
ni bukan steam tp boil jer ayam tu.. senang nak buat.. try ler.. mmg x mengeciwa kan! :)

Catlina,
hehhehe.. sakit x kena babab! :P hepi new year to u too.. :)

Ai,
ngeh3x... Queen sapo larr tu ek? :P

Teika,
alarr pe susah.. start enjin keta.. p jer kat CRS tu.. +- sama jer.. :)