Tuesday, December 29, 2009

MANDI MANDA DI TANJUNG BALAU...KOTA TINGGI


Jom kita piknik.....sambil mandi manda..

beshhh nyer kali ni balik kampung aku kerah sumer orang ikut plan aku... mandi-manda ditepi laut... di Tanjung Balau (TB)... sebelah Desaru... besh besh beshhhhhhhhhhnyerrrrrrrrr.... ahahhaha.. mak owang ni yg terlebih2 hepi.. ahakss... :P bukan senang weyyyhh nk dapat peluang camni... :)
alamakkk.. wan x pandang kamera larr dik... jom posing lagi...

haaaaaaa.. camtu ler... ngeeee :P

Mula2... meh kita interprem lam keta dulu ye... hepi arr tu dapat p jalan2 makan angin tepi laut.. dak iqa tu lagi hepi pasal 2nd time dpt merasa mandi laut... heheheehhe..


Kali ni aku jadi mem beso kat belakang pasal dah pasang drebar.. ahahhaha.. baiiikkk punyer drebar tu weyhhh...


Jom kita peratikan jalan nak g ke TB ni... kot2 lenkali nk pegi lagi senang... ye larr kan x kan asik nk tunggu drebar tu jer.. sendri pegi pun bule maaaa... :P




Waaaaaaaaaa.. sonoknye dapat ngadap laut... beshhh woooooooo.... tp sayang sebenarnya keadaan laut x brape baik.. air tengah pasang so sepatutnya x leh mandi manda sbb dh dipacak bendera merah kat situ..





Sebelum turun ke gigi laut.. meh kita letak barang2, beg2, makanan2.. dan jugak parkingkan my bonda.. ngeee... duk kat kosi roda tu jer ler ye.. lom kuat sangat nk jalan2 kat air laut tu.. tapi aku tau bonda aku tu sure tersangat ler hepi nyer sebab dapat g jalan2 makan angin... best kan mak?!! :)

tp kalo dah pegi situ x kan nk tengok ajer kan... ngeee.. berenang jugak ler.. tp kat tepi2 tu jer... hehehhe... selang 20 minit gitu penyelamat pantai bunyi siren amaran.. ye larr ada yg terlebih seronok tu terrrberenang ketengah sikit... bahaya tuuuuuuu.... no no no..... :)




Moh kita mandiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...



mandi lagi...



lagii...


dan lagiiiiiiiiiiiiiii.... ok!! dahhh!! :P



buhbyeeeeeeee.... TB, buhbye kampung halaman ku.. ;) Insyaallah.. kalo ada rezeki kita datang lagi...

3 comments:

blogresipi.com said...

Seronok mandi laut tue kak masz... kalau kite asik mengepak kat pasir tuh je laa...maklum nk mengepak kt tengah tak pandai berenang.heehe

A.I said...

sonok plak aku tgk kowang anak branak mandi kat laut tu kak. dah lama x gi laut. last family day bulan 8 sebelom abah ninggal =(

Teika Kawashi said...

Wah bestnya main air masz!! Nanti datanglah main air kat Tganu pulak..lepas musim tengkujuhlah tapi..Ok wishing you Happy New Year!