Sunday, December 20, 2009

BOSTON CHEESECAKE



hAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... ni dia projek dalam oven siang tadi... :)

Ada sesiapa yg menunggu & ternanti2 ker? hehehehhe... ingat tadi nk publish esok jer tp sian pulak kot2 ada yg menunggu kan!kan!kan! especially dak LOVE nun... kekekkeke... meh kita layan gambar2 yg seksis ni ye.. ahaksss....



Boston Cheese Cake.. terliur tengok kat umah kJun sifoo yg genius bikin fondant pelbagai bentuk tu.. tengok2 hari tuu dia ada bagi resipi kat umah dia, pelagi kan.. harruuuss dicoba dong!.. tapi tengok yg kjun buat tu lagi seksis meksis u.. walllaaaaaaa... mekasihhh banyak2 kjun.. sebab berkongsi resipi ciskek boston ni.. alahai.. bila larr dapat masuk kelas fondant kjun tu ek? huhuhuhu... liat sungguh jodoh kita kan kak! tapi.. Insyaallah.. semoga dipermudahkan ye kak!.. amin..

Tapi lom potong lagi tau... kena simpan dulu lam esbok semalaman.. baru shedapppp.. dak iqa nk mintak makan pon aku x bagi.. kakakkakaka.. kejam sungguh ibu dia ni kan!! :P tapi aku dah penuhkan pewot dia ngan nasi & lauk special aku buat sementara nunggu projek ni siap tadi, esok jer larr aku letak n3 lauk special tu ye..banyak sangat pulak n3 hari ni... kang ada lak yg muntah asik umah aku jer yg hapdet harini.... ngeee... nasib larr kan.. aku ni bila angin R datang.. mcm2 n3 aku masukkan.. kalo x... haram satu pn x de.. :P


tengok ni pembantu khas senyum gumbira dapat diberi tugas menyusun stoberi hari ni.. ngeh3x... :)



Ok2.. dah larr tu..p tido arr... esok baru kita makan kek seksis ni ye... dh kena makan ponggg.. :P

10 comments:

blogresipi.com said...

Wah..cekci nye..meleleh leleh air liur menengoknye ni kak masz :D

LOVE2COOK said...

Whoooooaaaa! Banyaknya stlobeli! Love want some tooooo! uish uish...definitely looks so tasty...:D~

psst...Akak, tenkiu 4 publishing it knowing Love dah tunggu! hehex!
Akak guna Mixer Kitchen Aid erk? How is it??? Love shortlisted Kenwood ngan Kitchen Aid, tapi blm beli lagik! kekeke ;)

A.I said...

Melampau la kek kau tu kak! nyamfahhhhh mak!

Misz_zana85 said...

huiii!!!
ganazznya kek stobewi nih, kak! :D

masz_73 said...

blogresipi @ ijan,
Masyaallahh... lap dulu air liur tu.. tgk.. dah basah baju tu.. ;P


Love,
nak amik sumer stoberi tu pn bule love, dak iqa x nak, masak katanye.. kakakkaka.. berkerut2 kening bila dia mkn.. opss.. lepas akak publish n3 ni.. terus dia merengek nk potong jugak kek tu.. ish3x.. anak sapo larr tu ek? :))

Whoaaa..nampak aje ye my seksis KA tu.. ahahaha.. gambar tu mcm ada udang sebalik mee jer kan?! :P
haaa.. kalo nk tanye performance dia... mmg mantapppp wa ckp lu.. mmg x mnyesal beli tau.. nk bancuh telur putih tu pn cpt jer dah kembang membang.. ahahha.. kalo nk puji mmg x cukup page nnt love, but i tell u.. samada KA or KW ada keistimewaannye .. tepuk dada tanya poket!.. jgn lepas ni tepuk dahi pulak ye.. muahhahaha... :))


Ai,
p main jauh2... ahahhahahha :P cantik larr muko ko kat tepi tu.. mood yg sesuweiiiiiii ahaksss... :))

masz_73 said...

misz_zana,
uish... ganazzzzz... bukan takat stoberi jer.. cis tuuuuuu.. ahahhahahha... nyum3x... :P

masz_73 said...

love,
*masamm.. bukan masak.. kakakkaka.. :))

Sina"s Corner said...

maz...best nya kek..nak resepilah...ok..ok

cupcakekasih said...

amboi...macam duduk kat ladang trawberry pulak kan Masz////bukan main tersusun buah ranum tu. Tapi yang penting tu...pengadun yang seksi tu...patut ler kek dia semua cantik. Mixer pun cun!

masz_73 said...

sina's corner,
nk resipi p skodeng kat link yg sy bg tu ye.. (cupcakekasih)... :)


cupcakekasih,
hehehhe.. stoberi tu kita petik kat ladang kak jun aritu.. :) ahahahha.. npk aje yg seksis tu ye.. ;)