Friday, December 18, 2009

Cerita HEBOH

Salam ditahun baru... Maal Hijrah 1431H semoga apa yg dihajati dihari yg mendatang ini akan diberkati serta dimakbulkan oleh Allah S.W.T.. Insyaallah..aminn... :)

Lama x bersiaran, bukan merajuk bukan ilang,bukan kemana-mana pon.. ada kat sini jugaks.. hehehhe.. aktiviti harian tetap berjalan seperti biasa cuma xtvt nak berblog goblog ni jer yg merudum antara sebab musababnya ialah bz berkebun dan memasak dialam "maya FB".. mwahahahha... memang melalaikan dari buat bende lain ler kalo dah asyik masyuk kat kebun & dapur maya tu..haihhhh... nasib baik cepat taubat...heehhehe.. tp bukan taubat nasuha larr ye.. sesekala pegi jugak cuma x ler macam dulu.. rasanya Yahudi sengaja mereka cipta game sebegitu supaya ramai ler umat Islam terutamanya lalai dengan tanggungjawab yg lain.. ini pada pendapat naluri aku ler.. tp kalo pandai mengejas masa.. Insyallah x kecundang dengan godaan game maya tu.. renung2kan larr ye.. lain orang lain pendapat.. tepuk dada tanya hati... :P

ok2.. rasanya macam byk sangat bebelan n3 arini... jom kita tengok xtvt bese yang aku buat selain game maya tu sepanjang tidak menghapdet ni ye... jangan muntah sudah... muahhahaha... panjangggg n3 arini weyhh... kalo sanggup teruskan baca, kalo x sanggup.. p klik kat lain punye link ye... :P

Memula kita playback cerita masa JOMHEBOH TV3 2minggu yg lalu x silap.. ngeeee.. lama betul aku peram cerita kali ni ye..ahhahahha..nasib larr... :)



Memula x hengat pn nk g kesini, cadangan asal nk pegi satu tempat lain... haaa yg ni aku wat n3 lain plak ye.. tungguuu...kekkekekke..


Yang bukak mulut tentu ler simurai kecik kat umah aku ni..haaa sapo laie... budak montel lagi comell ni ler.. ahakss.. weyyhhh sapo lagi nk puji anak sendri kan kalo bukan ibunye sendri.. muahhahaa.... acuan kita u... kekekkekeke...




Teramatlah panas terik aritu.. mmg panas giler wa cakap sama lu... sblm pegi kepala aku dah start nyut2x.. bila kena bahang panas ni..lagi ler bertambah.. migrain wooo... nak telan ubat, tengok2 aku tukar handbag aritu..mmg sah x de stok ubat kat dlm h/bag kali ni.. aduhhhh.. tp nasib baik ok lagi.. so round2 jer ler layan kerenah anak.. (ibu pn 2x5 larr ye... :P )


ahmad Fitri Yahya... sape minat dia? angkat kening!! :) aku? so-so jer..ahahhahaha

Pusing punye pusing.. sempat larr jugak bergambar ngan personaliti TV3 yg ni.. heh heh heh... perghhh.. dia punye muluttt.... samaaaa jer macam yg kita tengok kat TV tu.. potpetpotpet... ramah pulak tu.. sikit x sombong wa cakap lu... tabik spring toink3x kat maria Tunku Sabri.. lawak giler seyhhh.. (cisss.. bahse bini sape larr ni ek? :P )


nongeng pun bule amik gambar.... kakakkaka...

Pehtu.. p kat khemah Mamee.. dak montel nampak Mila.. nak tau skunk ni anak dara ni... tengah domam tengok cerita Mila, Akeem & Aril kat TV tu.. alaa.. apa ceta tu.. KAu & Aku apa ntah camtu ler title ceta tu... tiap2 malam.. sanggup tu.. tunggu jam 8 ch ceria ada siarkan lagu2 theyall nih! especially lagu si Aril.. mmg hafal abissss... ish3x.. anak sapooo larr ni??? :) kat dalam camera aku ni..penuh ngan video klip lagu aril ni.. sampai ntah brape kali dia rakam..pastu tunjuk2 kat aku..sambil dia nyanyi sama.. :) suke ati larr..jangan ko lupa kat blajar sudah ye..kang den cubit montot mu yg tembam itew...ahahhahahhaha...




back to story siMila td, giliran dia dh abis masa kami sampai kat situ, peh tu giliran si Lyana jasmay ni pulaks nyanyii... so dak tomeii ni nak jugak tunggu kot2 siMila td kuar.. lama dah kami tercongok kat dpn pentas tu.. silyana pn dh abis nyanyi.. pehtu sempat jugak dapatkan otograph silyana ni kat Beg Jajan Mamee yg kami beli tu.. hmmm jadi ler.. buat kenangan, kot2 org eksen kat kita nnt.. kita pn leh gak eksen dpt otograph silyana ni kan!kan!kan!.. kakkakaka.. wek ngabih boreh yooo.... kwang3x... sudahnye aku ckp kat dak tomei montei tu.. moh ler kita beransur balik.. Mila tu tengah tido kat blakang pentas tu kot... muahhahaha... nasib baik dak tomei stuju... :)


jejaka macho bergaya bagai nak rak depan FERRARI iteww..ahaksss

Sekian larr cerita peram kali ni... tunggu n3 peram karang ya.. kot2 ghajin nk update.. i nk tengok SNSD & 2PM kat youtube jap... ngeee... (demam dh jangkit dari dak anese nun.. ish3x....) :P

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........

3 comments:

HaSue said...

hai kak...slmt thn baru...
lama peram citer ek...sibbaik x jadik tapai..hihi

sama laa ngan anak2 sue nehh..ngah panas ngan citer mila tuh..kau dan aku. lagu2 sumer hafal...tgk citer ulangan pun x boring2..hehe

phewiiittt...anak ngan mak sama comey tuh.hehe

masz_73 said...

Hasue,
tapai pong sodapppp!!.. wehehehhe..

budak2 skunk mana sama cam kita dulu.. sumer abis masa kat dpn tv jer.. :( mmg x sehat langsung.. kekeke..

caomeeyyy ke? ahakss... mbam2 ade ler... muahahhaha :))

nik suzana said...

assalamualaikum

sy ada menjual cd2 cerita korea y jenis data dr serendah hrga rm6. sy bnyk jual cerita y rate 3,4 and 5 star y jalan cerita nya mmg menarik dan tdk puas utk ditonton. di sebabkan ini adalah jenis data,ia hanya boleh di tonton melalui komputer atau laptop y ada disc player.jika berminat,sila emel sy di nik_suzana@yahoo.com atau pun untuk menanyakan soalan y ragu2.

hrp,bg mklumbls kepada sy.tq