Friday, October 30, 2009

TOYS baru..... 3 in 1

SALAM sumer......

Haaaaaaaaa..... tutup muluttt tuuu cik Kiah!!! masuk lalat plak kang! ngeeee... :P

Yaaa.. ampunnnsss... lama sungguh masa menunggu untuk mendapatkan TOYS idaman kolbu ni! selama ni dok pendam perasaan jer :( tp bukan ler jenis yang tahap PHD tu ye... :P setakat pendam dendam kesumat jer.. ahahhahahha... :P

Sabtu lepas lepas berkira2.. mencongak2, darab bahagi, tolak ;) akhirnya satu keputusan muktamad diambil!! MESTI BELI jugak!!!..ngeh3x... x kira dah!.. mesti beli, mesti beli & mesti beli!!.. weehehhehe... buruk pe'el sungguh bini King ni kan!! alarr... bukan ker kata pompuan ni ada 1 akal.. 9 nafsu :P (time ni mesti kuar segala ayat/hadis/pepatah) pape je larr kan.. :P sooo..... jangan salahkan kami owang pompuan ni ye! lumrah duniaaa... ahahhahaha...

Lagi pulak myking lagi api2 kan suh beli... ish.. tentu kowang pelik kan.. bese owang lelaki x heran de kalo bini nk beli barang2 cenggini kan... tp kali ni knape myKing berubah arah ek? nape ek? syhhhhhhhhhh.... secret larr weyhhh.. x kan nk bagi tau segala kannn... ngeeee.. kang kkurang plak manis idup kami ni... amboiii3x.... :)

Ok...meh kita tengok pape yg patut n3 spesel arini ye..puan2, tuan2, kakak2, adik2, abang2 (ada ker? )

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.











PERTAMA-TAMANYA... KITCHEN AID MIXER (KA)
(yg Nigella lawson pakai tu... - nk jugak bagitau ek? :P )

mariku kenalkan dengan cik Kitchen Aid (KA) ku ini... yg cantik manis, sedap mata memandang.. merahhh lagi u... (merahhh sgt ler makngah.. - ingat iklan ni kan? ) ahakss... potongan badan yg menggiurkan... kakakka.. ntah papo larr cikkakmasz ni hari ni.. mesti ada yg meluat ni.. ampoonnn.... :)) bukan disengajakan tp mmg sengaja jugak ni... (tanduk sudah kuarrr ) maklum ler.. bukan senang bagi aku nak dapat sumer ni tauuuuuuu!!! :) macam bulan jatuh keriba jer..





close-up...






Memula ingat hanya tinggal angan2 jer nk dapatkan si KA merah ni... puas ler menggoogle sana sini, selak, survey & tanya sana sini x jgk nampak hasil... so beralih arah ke KW (kenwood) jer larr cenggini... apa nk buat kan.. x de rezeki kot! .. tp bila kami sefamily pegi ke kedai elektrik kat Ampang ni... terusss.. jadi x tentu arah.. kat sini ada KA ler... KW pn ada.. kata myking... ye ke? mcm x caya plak aku.. nah!..kata susah nk cari KA, kat sini ada pe? ckp myKing.. so camner? nak beli KA ke KW? KA, KW,KA.KW,KA,KW,KA,KW??? ARGGGHHHHHH!!.. amoiii yg berdiri sebelah pun dok usha soh amik KA jer.. akhirnya ... ini ler jawabnye.!!! yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... sukeeeeeeeeeeeeeeeenyerrrrrrrrrrrrr!!! :))


ini ler kedainye.. kat B.B.Ampang


mesti nk inteprem jugakss... :P

lupa lak aku nk snap dereten KA kat kedai tu.. ada warna oren & ijo x silap aku... deretan KW pn banyaakkkk.... weyhhh... ada sesapa nk borong KA ke??? meh aku rekomen kan kedai ni!!! sesapa nk tanya.. bg komen ye..Insyaallah aku tolong pape yg patut.. BUKAN DAPAT KAMSEN pongg... tp kalo ada pe salahnye kann... bukan pakai duit kowang pongg.. ahahhahahha :P





close-up :)



YANG KEDUAnya... BREADMAKER KENWOOD (BM)

i likeeeee... ehhehehe.. walaupon x tau brape kerap menggunakannya tp sbb nafsu owang pompuan :P kena beli jugak kan!..ngeh3x.. jangan marah arr... yg ni x de belah bagi.. terus beli jer.. sbb mmg byk yg rekemen beli brand nih! sooo... tunggu ek.. ntah jenis apa roti yg kuar lepas ni... ade ke akan jadi macam tokey roti kat jepun iteww... hehehhehe.. ampunnnsss... or... tengokkk jer larrr ye... :P



LAST NEW TOYS... FOOD PROCESSOR (FP) KW - yang ni.. FREE!!!.. ;)

jADi ler kan.... sape nk bagi free ye x? kalo dah bagi tu.. amik jer lar Kiah ooiii... jangan le nk tarik rega pulakss... kang rugi.. sendiri yg menganga.. hohoho...


close-up :)






Ok2..sudah2 ler tayangan amal ni ye... p wat kije memasing..kang ada yg laki/anak x makan... ada boss yg muka merah menyala menyinga kije opis x siap... ok2... see yaaaaaaaa....



P/s.TOYS... ni lom sempat "pecah dara" lagi tu.... ahahhahahhaa....


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... :)

18 comments:

checkie said...

huwaaaa...sekali 3 tu..jeles2 :P

byk senang la keje akak pas ni..bestnya

lemongrass said...

wakakakaka... adalah yg jeles tahap gaban nanti tengok Makcik seksi kaler merah tu! Tahniah lah ye sbb dpt idaman hati :-). Lepas ni sure lagi kencang bisnes kek kat Kajang tu, hehehe...

K.Nor said...

lorrr yg di survey KW..duk call tanya KW tup2 KA yg dirembat ek.. huh!! masz tahniah!! lepas ni bengkrap la kedia roti ya hehe

hana said...

yg merah mak ngah tuh nak pinjammmmmmmmmmmmm!!!! yg len tanak dah ada!! ekekeke

Eugenia Darwis said...

masz, brp rega KA tu huhu nak jugak!!!

Rozie said...

clap...clap...clap!
welkom to the club, mmg berbaloi beli KA...bunyinya lembut dan ala-ala senyap gitu, performance mantap!!
cepatlah pecah dara, tak sabar nk tgk hasil kejadian!!

Azie said...

adehhhhhhhhhh jeles tahap gaban nih hihihihi tak pe pas beranak ni suh hb li kan as adiah sempena beranak leh tak kak ???? muahahahahah mau kena rembat den nnt..dlm hari berlari2an hihihihi

cikmanggis said...

bestnya..nak sewa yang merah tu!!hehe

CikMin said...

ya'ALLAH kak...speechless!!(ada nada cemburu disini)ekekekek...

Jamie said...

wahhh..kagum.. bila ler saya nak dapat KA nie.. takde ker org nak bg hadiah..bestnya.. nak pinjam yg merah tu bleh tak?

anese said...

huwaaaaa.....!!!!!!!1 Jeles tahap gaban! Dendam kesumat nih!..terutama food processor n cik KA tu......BM pasal dah ada..tapi err...disimpan dgn selamat dlm stor rumah...alasan : sayang nak guna (padehal malas!)...hehe! kak masz nnt org nak tanya rega yeks...nnt kiter bersms!

masz_73 said...

checkie,
ngeee.. x tau ler senang ke idak nnt..kot2 tuannye yg x senang..kkaka.. sbb vit M sgt ler byknye.. ngeh3x...


Lemongrass,
ahahhaa.. agak2 ada yg trus tukar jd ultraman kot.. mekasih...moga masin mulut u... ;) aminn..


K.nor,
mekasih kak... tu larr pasal kannnn... tp gaknyer mmg nk ditemukan jodoh ngan cik KA ni... cepat2 rembat larr kannn..takut melepas pulakss.. ;)


Hana,
nak pinjam yg seksi tu ke? ahakss.. meh ler amikk kat umah akak ni... tp hana jer ler.. org len x leh..kakkakkaka.. :P


Euginia Darwis,
hmmm... KA tu 3k.. cepat2 join the club..kekkekeke :P


Rrozie,
ahahhahah... toce3x.. dh letak nama dlm club dah.. ngeh3x... ambooiiii... ko ni.. kang ada yg x lena tido plak.. kakkakak.. tunggu..kejadian & keberhasilannye nnt ye... ahahhaha :)


Azie,
hmmm... pandaiii sungguh bini MD ni ye.. nk mintak adiah ye... bule2.. sure MD soh branak tiap2 tahun camni..kakkakakka...


Cikmanggis,
heeee.. nk sewa ek? jap2..nk kira dulu... gak2.. sehari 1K ok x kak? muahahahha :))


CikMin,
cemburu tu tandanye sayang..kan.. tp kalo cemburu kat toys cenggini..tandanye... kena beli larrr tuuu.... kan!kan!kan! hahahhaha


Jamie,
hmmm... sape lar nk bagi hadiah tu ek? cuba tanya2 kat cik abe kot2.. terbukak hati nk bg adiah anniv ke.. heehhehe... pinjam x leh larr tp kalo nk beli bule.. akak upkan lagi rega dia.. bule? hehehhehe :P


Anese,
weyhhh... saboooo cik anese.. simpan keris tu dulu... :)
alarr.. bodek sikit cik abe tu sure dapat KA seksi tu.. ngeh3x.. pastu FP mintak free jer... :)
pssttt.. akak bisik kat anese.. KA tu... 3k... cepat.. urut lebih cik abe tu...muahahhahhaa... amponnnnss :P

blogresipi said...

Hah itu diaaa... berderet deret bersusun. TUnggu tuan punye petik je siappp nak berkhidmat...cayalaa kak Masz.. borong tak hengat ni.. pasni buleh jadi tokey loti gak laaa... heheh

ME's Delight said...

huhuhu...nk nangis ni...jeles thp gaban tu mmg dh ade nih...xpolah..nk buat camne???huhuhuhuwwaaa!!!tahniah ye k.masz..akhirnya dpt gak toys idaman kolbu..doakan E plak dpt toys baru..heheheh...

Suha said...

wahhhh best nye kak maszz... uhuuuhuuuuuuu

Ummi said...

Salam Masz..lama x masuk sini..amboiii jeles seribu kali tgk dapat KA tu haa..waaah BM pun sama kita..hehe..Masz pnya siri230 ke 350? Murah ke kat kedai tuh..Ambooihh mengangkut betul dia ya.mesti baru bwk keluar balak dari hutan nih..hehe..dah jadi toke balak eh..:D

masz_73 said...

blogresipi,
hehehe.. mmg time tu x hengat dunia, tp skunk ni asik terhengat2 nak jahit poket yg rabak tu.. wakakkaka.. :P


ME's Delight,
alahaiii E, jgn ler jeles... akak lg jeles tau.. biz awak makin kencang.. huhuhu.. Insyaallah x lama lagi dapat ler apa yg E idamkan tu.. :)


Suha,
ngeee... mmg besttt.. tp jgn ler nangiss... nnt akak bg makan kek buatan KA tu ye.. tp kena dtg umah ler.. ahakss


K.Ummi,
wslm.. x masuk x per kak.. setakat jeling kat tingkap umah pn x per.. hehehhe.. alahaiii.. jeles jgk ke? :P BM tu yg 250 kot? ngeee kita pn x belek2 sgt lg..yg bule sampai 1kg tu.. ntah ler murah ke idak RM580 - (pssst.. toke balak haram yg masuk TV aritu kot kak? ahahhaha)

LOVE said...

Wow!!! Cantik KA tuh...Love pun shortlisted KW dan KA gak!

Nanti bila dah nak beli oven, baru Love akan beli Mixer ni...till then kena tunggu je la Love. hihi ;)