Friday, October 9, 2009

CERITA MINGGU KEDUA RAYA 2009

Waduuuhhhh..siannyer kat pengunjung blog yg dah bersawang ni.. maap larr ye.. tuan umah masih dalam nomood.. moodku dah dibawa lari oleh che mahmood..kakakkakaka..

Ok2..meh larr baca stori ku yg hampir nak basi ni... so sebelum dia basi.. meh kita story eh.. ;P

Jumaat lepas (ceta dah 1 minggu tu.. ahahha..) dak ana bini waheed tipon kata dia nk turun KL nk jumpa sedara mara sepupu sepapat sebelah sini.. tp oleh sebab kami sekeluarga belum sempat betul2 berhari raya dengan keluarga myKing, kami berjanji akan berjumpa dirumah Kak Ton di Ampang saje memandangkan rumah MIL ku iteww pn memang dekat sangat dah ngan umah kak ton tu.. hehhehehe.. (sll ckp dekat tp baru sekarang dapat datang.. ampooonnn ye kton.. )



Alkisahnya sabtu tu jadual kami pun agak padat sbb selain dari aku yg mmg setiap sabtu kije 1/2 hari.. ada pulak jemputan kawin ditpt kami, pastu nunggu pulak si anak bujang balik beraya dari umah kawan dia.. sudah2.. lepas maghrib baru kami dapat bergerak ke umah MIL (weyhhh.. ana.. kami ada alasan yg kukuh maa.. bukan main2 lambat tauu... ;P ) sampai umah MIL, perut masing2 dah berkeroncong, tgk2 MIL dah kuar cari makan.. bese ler org dh tua kan.. dah masak kat umah tp x de selera nk makan, tu sbb mintak cucu dia bawak dia makan kat luar.. siann MIL ku cayang iteww.. ahakss.. kami yg baru sampai ni terus tuju ke dapur lar.. pe lagi.. cari makan daaa... :)



Kebetulan dak ana tipon masa tengah makan tu kata nk pegi umah kton dah... so aku suh dia tunggu sat.. lagi pun aku punye pikir sure kton pn penat tu.. (maklum ler org tgh bz kemas umah baru.. ;) )



Akhirnya sampai ler jugak kami dirumah kton... kesiannn ko.. kton dah landing dah kat depan tv.. ingat kami x datang dia dh nak tido dah.. hehhehe sian.. kepenatan u.. yg kami ni dengan muka selamba kodok ni.. masuk juge ler keumah kton tu.. hehehe.. x kan balik pulak kan.. sekurang2nya dapat jugak tengok suar polkadot kton yg cun itewww... ampooonnn kton.. .hehehehe... mmg sah dajal2 adik2 mu ini ye.. mmg kes dera dah ni... ahahhahaha.. org dh nak tido baru sampai.. tp bukan lewat mana pon.. baru jam 9 mlm jer tu... tp sbb org dh keletihan kan..

Ingatkan kami org pompuan jer yg rancak berborak, rupa2nya orang lelaki lagi hebat... biarpon baru pertama kali berjumpa dengan abang megat kton tu.. peramah sehhh... mmg boleh ajak borak... hehehhe sian abg megat.. mmg dah landing pn masa kami sampai tu.. tp bila jumpa si kaki borak yg 2 orang lagi tu.. mmg menjadi ko.. nasib baik diorg x ckp nk tengok bola sampai habis.. maklum ler umah kami x de tv skrin flat beso cam umah kton tu.. hehhehe..



Weee.. bestnye dapat bagi ikan makan..



ishhh.. lelama tengok ikan ni adik rasa nak join sama larr berenang ngan ikan2 ni bu! :)



Ok.. moh kita posing dulu, nnt auntie ton dh pindah umah baru.. x dapat nk posing dah.. :)


bak kata dak ana bini waheed, kalo abg din (myking) dah pasang api.. sure lagi lama borak nih!! :P


ish3x.. ingatkan isteri2 yg x leh abis cakap.. ropa2nyer.. sang suami lagi teruk daaa... :P tu baru pestaim jumpa tu (abg megat) tp masing2 x sama team bola kalo x sure kecoh abis malam tu.. :))


tp mmg sonok abis ler malam tu dapat jumpa member dibulan raya camni kan.. bukan selalu.. pape pon kami ucapkan ribuan terima kasih kat kton & abg megat yg sudi melayan kami 2 keluarga malam tu walaupon dalam keletihan... ehem3x.. jangan lupa jemput kami tuk house warming kat Shah Alam nnt ye.. ahakss...

1 comment:

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!