Tuesday, October 13, 2009

TETAMU RAYA MINGGU KE-3

Hari minggu lepas, aku wat larr makan2 sikit2 jer.. sekadar utk adik beradik, kawan & sepupu myking yg nak sangat datang beraya kat umah kami. Memang x de open house de.. x larat u, lagipun myking baru jer operate tulang tengkuk dia, so aku x nak ler wat kecah2 kat umah sbb kang harus dia asik mengemas jer x abis2.. (mmg kaki ngemas pongg :P ) nnt aku jugak yg susah.. :) so kawan2 yang lain tu jangan amik ati ye kalo mmg tiada jemputan ke umah aku tahun ni.. hehhehe.. tp sesapa yang rasa nak jgk datang beraya tu, selagi x abis bulan raya ni.. dipersilakan.. x de hal de... :) lepas bulan raya pun bule je.. tapi kena bagitau ler awal2 ye.. sbb kami ni kalo org nk datang umah x siok pulak kalo x wat makan2 sikit2.. kan... ;)

Aku pun x de masak apa sangat sekadar wat mee kari & order sate jer.. pastu ada ler sekut2 raya yg x disentuh2 dek org umah ni.. (sbb anak2 aku ni x suka sgt makan sekut raya - tu yg males nk wat tu.. hehehe ada gak alasann kannn ;) ) pastu sebab ada sedikit rajin, aku wat 2 jenis kek lapis.. geram tengok kat umah kawan2 yg ghajen tu.. asik melapis jer... :) so aku bersengkang mata larr jugak membuat 2 jenis kek lapis ni.. :)

So ni ler sebahagian tetamu yg datang beraya kat umah aku hari tu..

ni jer kawan tempat keje myking yg datang yang lain tu.. myking x bukak mulut pon suh datang, hehehhe bukan apa.. mmg ramaiii wooo ( cam tahun lepas) dia pon x sanggup tahun ni.. :P
oh ya yg suar tracksuit merah tu my BIL :)


ni ler family sepupu myking, che' pa & kak Dilla, depa ni ghajin jumpa sedara.. hehhehe terbalik banding ngan myking tu.. ahahhahaha....




yang ni, x kan x kenal kan... sama acuan tu.. hehhehe.. my family ppl daaa.. kali ni pun ramai yg x de sbb suami yg bongsu kena keje, anak kaklong yg sulung - dh pindah kedah, yg tengah pulak keje, my fat bro pn keje gak (partime), so ni ler yg tinggal.. budak2 sumer pulak sibuk main kat atas & luar umah.. tu yg nampak lengang jer kan... hehhehe... :)

Meh tengok mee kari yg aku buat k!.. wat 2 versi sbb my BIL x makan kerang so aku wat ler mee kari udang.. layannnn...

mee kari udang - my pebret..

mee kari kerang - mykings' pebret


Pastu, ini ler 2 jenis kek lapis yg sempat aku buat, resipi dia aku amik kat umah Noreen kat UK tu.. thanks ye noreen.. :)


kek lapis coklat & peppermint tp dah diubahsuai jd coklat pandan.. ngeee... yang ni moist.. sbb ada letak kaya, mmg sedap, menjadi pujaan dak iqa.. abis licin dikerjakannya.. hehehhe..

yang ni plak, kek lapis dwi berry - punnn sedap gak ada rasa masam2 berries tu tauuu...

Nanti senang2 aku update resipi/link kat sini ye... nk titun jap.. badan x sehat laa :(

daaaaaaa.......

3 comments:

ai said...

mak ooiii!!!

mee kari udang kau kak. buat aku menjilat screen! Ahad aritu pon ai masak mee kari. Tp versi kerang la. :P

Kak, rajin tul la akak buat kek lapis tu. isk...

masz_73 said...

Ai,
ahhahaha.. kilat ler screen komputer ko ari ni ye... dah tau wat mee kari.. wat ler udang pulak ni asik kerang jer.. pastu trliur tgk org nyer.. kekekke...

kek lapis tu.. bila kuar hormon ghajin jer dapat buat.. :P

ai said...

Tuler..harus la lps ni aku try buat mee kari udang plak..ekekekeke