Friday, November 6, 2009

PIZZAAAAAAAAAA......



PIZZA ohhhhh Pizzaaaaaaaaaaaaa...

Weeeyhhhh.. arini kita bekfes style omputih tp x brlagak cam omputih pongggg... masih kekal ayu melayu, anak mata pon x tukar kaler biru... tp letak i- se- do kaler biru x per ek! :P

ahahahahhaha... aku leh agak dah... sure ada yg nk cakap gini... elehhhhh... sejak ada BM ni.. eksennn jer cikkakmasz ni.... kakakkakaka... (bini sapoooo larr tu ek?) tengok tu... ada pp yg merah dah...kakakkakka.. ;P








Ok2.. resipi cam bese ler... still ikut resipi yg bese aku buat.. dari joayee..(yg dah lama ilang kabar berita... :( ) tp kali ni.. i x gune muscle2 i yg berketul2 ni ye... i gune.. BM.. sekali lagi... BM.. masuk bahan2.. tekan jer button... sambil2 tu leh ler wat masak tuk dinner.. alarr... menu kat bawah ni ler.. sonang bai tu.. by the time BM wat kije.. aku dah siap masak, makan, basuh baju (pakai mesin basuh le.. ), basuh pinggan... lap sana lap sini... hmmm.. pastu bulat2 & leperkan le doh pizza tu.. kasi topping segala.. sambil dibantu oleh dak iqa... sonok dia dapat tabur topping ikut kesukaan dia. Sementara tunggu pizza masak.. siap ler juga sidai kain.. pastu makan sekeping share ngan dak zery (masa ni dak iqa dah tido - 11mlm) .



Pagi ni.. aku cuma panaskan balik lam oben comel ku itew... terus masuk lam tippuware bawak p opis... bagi kawan2 1 malaysia aku rasa :) (promo tu... ahahhahahha... )


iqa nak topping cenggini jer


terlebeyhh gareng/ ireng sbb ibu tgh bz mencekik piza yg satu lagi... kakkakakka..

dak iqa plak bawak pizza ciptaan dia.. sure share ngan kawan2 baik dia tu.. :) .

Opppssstttttttt.... lupo lak kat kengkawan yg datang tengok ni... hehehhehehhe... sowiii ekkk!... tengok aje ye.... :))

4 comments:

Fiza Nordin said...

ye yeeee... ye kak... akak panggil saye ke??? ye ye saya datang ni.... ahahahaaaaa

E-na Zarina said...

pizza satu...delivery yer..he he

blogresipi said...

Amboi akak... meriah cheese di tabur tabur.. bestnye ade BM kan..buleh tekan2 jer.. bile la kite nk ade jugak.hehe..psst, akak dah cekik jugak ke yg ireng tuh? kite nak!!! hehehe

masz_73 said...

fiza,
meh ler.. cepat... kang abis x tau ek!! :P


E-na Zarina,
satu cukup ke? :)


blogresipi,
alarr.. org duk finland x yah pikir nk BM.. tunggu balik msia baru bli..
yg ireng tu.. dak montel nye bwk p skool.. x leh usik! kekekke :))