Monday, November 9, 2009

GELISAH, SUSAH HATI, RISAU, PILU, HIBA..

cAMNER ek nk cakap.... tp aku skunk ni tengah serbasalah, gelisah, gundah gulana, risau, hiba, pilu.. hmmm pape je larr... yg pastinye... tengah dukalara nih!!...huhuhuhuhuhuuuuuuuuu :((

Pagi tadi... lebih kurang jam 7.45pg terima call dari kakteh aku kat Johor kata mak tetiba x leh jalan... :(( masa dia nak bangun solat subuh, tetiba kaki dia x brdaya nk jalan.. terus terjelepok jatuh dari katil :(( abah tolong bangunkan mak suh cuba bangun/jalan pakai tongkat frame yg 4 segi tu.. (dulu mak penah dapat mild stroke) pun x leh jugak bangun.. terlalu lemah.. x rasa kaki dia... :(( - aku syak kencing manis mak tinggi begitu jgk dgn tekanan darah dia..

Sementara tu kakteh aku dah panggil org tukang urut utk mengurut kaki & badan mak, kngah dah sampai pagi2 lagi.. tp x leh nk wat pape larr.. kena tunggu abgcik sampai tuk papah mak masuk keta tuk bawak p klinik, maklum ler mak aku ni badan besar/gemok :) tu yg kena ramai tulun angkat, abah aku plak x larat de.. dia pn consider OKU - lutut kiri dia x leh bengkok pasal eksiden..lama dahh... tp still sehat.. cuma ada darah tinggi & gout jer - :(

Sblm tengahari tadi lepas dapat cakap sendri (tipon) ngan mak aku, aku lega sikit tp lepas tu terus jadi camni :(( ada kata2 mak aku yg mungkin dia x sengaja ckp buatkan aku serba salah & hiba... tp bese ler org tua kan.. :(( tambah pulak mak aku ni mmg jenis cepat sgt kememer nye..sama gak cam aku..kekkeke... :P

Masalahnya kenapa aku masih menulis n3 disaat ni... sebabnyaaaaaaaaaaa.... aku x leh amik keputusan nak balik kampung lagiii... :(( dak zery tengah final exam sampai rabu ni... huhuhu... aku suh dia tanya kat cekgu boleh x re-sit exam tu lepas balik kg nnt.. so aku kena tunggu maghrib nnt baru leh tau.. boleh balik kg ke tidak!.. :(( kalo ler aku ada kuasa... sekarang jugak aku terbang menemui bonda tercinta!! :(( boleh tinggalkan dak zery ngan myking tp aku rasa lebih baik kami semua balik sekali.. arghhhhhhhhhhh... tensen arrr... serba salah nih!!! emosi x stabil.. ok ke x ok ke ok ke x ok ke??? :(( - yg tensennyer... dengar kata jiran aku ckp sll budak sekolah menengah x dibenarkan brcuti sewaktu exam - x leh re-sit pon..except ada surat doktor/masuk wad, x mcm budak sekolah rendah dulu... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... :((

KakLang aku yg duk kat Muar dah sampai kg - balik hari jer katanya sbb anak dia pn tengah exam jugak. Adik bongsu aku may b time ni dah sampai JB pon.. (kebetulan dia mc 2 hari - demam makan doyan - :)) ). Akak aku yg duk sebelah umah ni ngan my big bro tuh.. dengar kata malam ni nk balik - tunggu anak balik sekolah jugak - exam kan.. tp anak2 dia still kat primary skool ok ler.. hmmm... Kaklong plak kata.. dia tunggu anak dia.. - AKU??? sabo..... Insyaallah...

Doaku untukmu Bondaku...

Bismillahirrahmanirrahim..
Ya Allah.... sembuhkan lah sakit bondaku, berilah bondaku kesihatan yang baik serta umur yang panjang untuk melakukan kebaikan didunia ini serta berilah kekuatan kepadanya untuk mengharungi dugaaan ini, ampuni lah segala dosa2nya, berilah bondaku kebahagian didunia & akhirat, janganlah Kau seksa bondaku.
Ya Allah...
aku bermohon kepadamu sesungguhnya
Engkau Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...
Amin...

Ya Allah...
tenangkan lah jiwa & mindaku..
Amin..
:((



12 comments:

K.Nor said...

amin... ya rabbal a'lamin.. mudah2an Allah makbulkan doa masz ya.. akak tumpang simpati.. ermm...patut r kat blog akak masz semacam jer td...

CikMin said...

amin...byk2 besrabar ye kak...cikmin doakan mam kak masz..cepat2 sembuh...

lemongrass said...

Masz,
semoga Allah makbulkan doa Masz n family. Take care ye!

hazila said...

Masz,
Insyaallah, moga Allah swt permudahkan semua urusan dan Masz dapat pulang menjengok bonda di kampung.

kak ina kl said...

salam masz...banyakkan bersabar yer..semuga semuanya selamat..

LOVE2COOK said...

Kak Masz, wish Ur mum gets well soon ya. Be strong!

hazeleyed said...

kak hazeleyed doakan segala kebaikan..dan bonda tercinta pulih segera...and Masz dah tenang by this time of hour.

Chik Mi said...

Masz insyaAllah semoga dipermudahkan Aminnnnn semoga semuanya selamat.Take care dear

E-na Zarina said...

Sabar kak...semoga semuanya selamat.

masz_73 said...

Salam,
terima kasih atas doa kawan2 kpd mak sy & pemberi semangat utk sy menghadapi dugaan ini. Sy baru sahaja pulang dari menjenguk mak sy dijohor. Alhamdulillah setelah mengharungi waktu2 yg sukar 2 hari lepas, mak sy hampir pulih tetapi masih dalam keadaan lemah.
terima kasih atas ingatan kawan2, hanya Allah shj membalasnya. amin..

HaSue said...

Alhamdulillah mak akak dah beansur pulih.sori laa kak..kebelakangan nih tenet tenat..susah nak nembus2 umah kengkawan..umah sndirik pun 'seksa' nak upload pic.hehe...sekian pasal mengadu tenet kat akak.heee

masz_73 said...

Hasue,
trima kasih atas doa & ingatan sue, hehehe.. sempat lagi ngadu psl tnet lembab kat sini ek! :)