Saturday, March 7, 2009

TRUFFLE BALLS


Agaknya bila dah selalu sangat buat kek, anak2 pn dah naik jemu, cuma x muntah jer.. ahahhaha kalo dulu memula start baking membaking ni.. pantang terhidu jer bau kek sure memasing x sabo2 nk makan kek w/pon masih dibakar dalam oben. Larr ni kek dh 2 hari kat peties, sowang pon x tanya... huhuhuhu... :P

Kecian laks tengok kek coklat ku yg dah dingin kesejukan kat peties tu, aku try wat cenggini, memula tgk kat umah dak fizanordin nun, waaa dtg dh idea pastu g laks jenjalan kat nama "truffle balls" fuuhhh lagi larr juling bijik mata.. kekekke :P tengok pn ada lebihan choc ganache aritu.. so mula larr projek truffle balls nih!

Bila tengah menggentel kek tu bulat2... amboiii... semut2 kepala itam kat umah pn dah mula mengendeng... lom sempat dicelup dah dibawak lari 2 ketui... jap g datang laks "sorang" semut itam kepala beso sikit dr yg tadi tu... siap meleleh air liuq... :P nk yg beso pulakss... :P hehehhe berjaya jugak menaikkan nafsu nafsi makan diaorg.. sure x rugi dh tokey kek kat umah ni kann.. kek x dijual ada peminat sedia menanti.. makan free.... muahahhaha... :P Aku pun start ler bagi sowang sikit kat jiran tetangga kiri & kanan... hehhehe saje test marrrrkett... :P

3 comments:

zana @ ros hassan said...

ye lah masz bukan kat umah awak je kek tak laku kat umah akak pun sama, hubby dah memang konpem tak makan kek segala. tapi anak2 ni...skarang sorang pun tak mo sentuh, esp kalu cuppies lebih. yg derang makan cuma ciskek ngan tiramisu je. yg lain...keras lam peti ais le jawabnya.

masz_73 said...

zana @ ros hassan, tu larr kan.. kalo dh bese sgt.. dh naik muak pulak diorg ni.. nk wat camner.. sedekah tu lebih baik dari membazirkan... :)

Rafizah Nordin said...

huh samelah cam daku kak...sekarang ni dah naik malas nak membaking kecuali atas pemintaan.barulah dia makan bebetul. klu tak naik kesian tgk kek tuh....