Tuesday, March 10, 2009

KEK COKLAT versi MW

Khas untuk my sifoo on microwave ceklet kek ... d power rangers mom... kakYuuuuuuuu..... :P

Kak Yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

pandanglah lihatlah... kek ceklet mikrowaveku yg gebuuuuuuuuuuuuu.... (ikut lagu saloma tu tau..) ahaksss...











Tu larr.. "orang pakai MW kita pon nk pakai" tp "kita sendiri" lom dapat pakai ponnnnggg... huhuhu... :) ni sebenarnya MW SIL... dapat free gift... yg lama pon ada beli sendiri brand National x silap tp sumernye x pandai nk wat kek atau mende lain 'cekuali' (ayat dak Iqa... :P ) wat panas/hangatkan makanan jer... aduuuhhhhhaiii sayang betul!!.. kalo kat umah aku tu.. mau bukak bizniz lama dulu dahhh.. kekekkeke.. :P

Lepas dapat tunjuk ajar (by phone) oleh siffoo KakYu... Alhamdulillah dah dapat dah cara2 nk masak kek kat MW ni... bukan takat SIL... biras @ beras ku yg sebelah umah MIL pon ada MW jugakkkk tu pon dah pandai dahhhh.. (pandai tengok arrr.. buat lom tau lagi tu.. kekekkeke ampooonnnnn ina..... ) THANK YOU SO MUCH KAKYU!!! muah muah muah.... :P

6 comments:

halen said...

ermmm.. ble jd jgk kek ceklat ni erkkk. halen pun x penah try n error lg wat kek guna microwave nk kena blaja ni.

Rafizah Nordin said...

lain eh klu pakai microwave dgn oven biase?tak penah gune microwave mmg le tak tahu sesangat....

inahar ali said...

masz..mana resepi kek microwave nih..akak pun nk cuba wat..dulu pernah try tapi a bit dry..so kali ni tgk kek masz wat ni nmpak moist..so silalah bg resepi beserta cara2 memasak skali dlm MW ni ye!

masz_73 said...

halen, aik.. abistu awak beli MW wat ape? wat panaskan mknn jer ek? hehhehe rugi larr camtu dik oiii... :P

masz_73 said...

pija, kalo ada MW senang ler jugak tp kalo oven ok juga.. pija pn ada MW gak ker? akak x de pongg.. ahahhaa :P

masz_73 said...

kakinahar, akak ada MW ker? hehehhe kita pong baru belajar dari kakyu myr, dia yg tulun kita ajarkan SIL wat kek guna MW.. nnt ler kita tanya dulu kat siffoo tu ye.. kalo dia bagi ijin..nnt kita ajarkan ye! :) tungguuuuu....