Wednesday, September 9, 2009

JALAN2 & MENU

Salam kembali bersiaran ditengahari Rabu.. (pinjam jap ayat dak ika si mek siam tu) :)

Lahaiiii..siannnye kepada pengunjung belog nih.. ari2 kena belajar cara nak sebut KELOPONG tu.. kakkakakakkaa.... ada yg sampai muntah dah kott..:P

Ok2.. meh larr kita buat show tertunggak dek kemalasan tuan umah ni ye.. bese ler kan... buat2 paham je larr ye... :P

Kali ni kita amik cerita yg paling baru larr ye..



Hari Isnin - cuti Nuzul Quran

pegi cari baju baru (raya) tuk anak2, kami meronda ke sebelah Subang Jaya pulak larr tahun ni memandangkan mmg dh diketahui umum sure KL jem giler tp tetap jugak kutempuh KL tp sampai kat Mid Valley jer :)





Dak iqa kalo dh sampai kat mall sure x nak lepas peluang main mende2 camni.. haihhhh..
penat melayan anak dara sowang ni, kalo x layan kang muka muncung sedepa pulakss.. :(











ni plak kat mid valley teruja pulak tengok ada kampung olok2 kat sini.. ambik peluang ler.. bukan selalu dapat pun.. ahakss..


Menu Ahad




Main Menu ~ Asam Pedas Pari & Sawi Jeruk

laaaammmmaaa sungguh x makan sawi jeruk yg sedapp ni.. aritu ternampak kat umah CMG terus teringat & teringin nak makan - thanks to Mdm M yg sudi belikan tuk aku (kena beli kat pasar kajang nun baru dapat yg fresh & sedap) :)


telur dadar udang & tauhu sambal udang


Menu Sabtu


siakap steam asam jawa ~ resipi turun temurun mak aku :)


Sambal belacan dgn tomato & ayam goreng rangup ayamas


Kacang Panjang dgn sambal ikan dlm taman (nk abiskan stok)


3 comments:

Ernie said...

salam kenal... rajin sungguh akak redah jem yer..ialah demi anak-anakkan

ai said...

kak, pitam aku bukak blog kau ni! sume nampak sedapppppppppppppp

masz_73 said...

Ernie,
wslm,.. salam kenal gak.. ooo.. tpt yg akak pegi tu x jem larr.. cuma masa balik dr mid valley jer yg jem pasal org KL baru balik kije kan.. :)


Ai,
aaahhh.. mandai jer larr ko ni.. masak yg sempoi camtu pn nk pitam.. kalo yg xtravaganza sure pingsan trus ko nnt.. kakkakakka :P