Monday, October 6, 2008

RAYA 2008

Ini ler..sebahagian gambar² raya kami... maap ler.. x sempat nak amik gbr makanan² yg sedap² sebab mmg x sempat.. ekekekke...


PAGI RAYA kami berada di Kg Ampang Indah, Selangor.. umah MIL, kami berada disini sehingga jam 12.30tgh sahaja.. lepas tu kami bertolak balik ke Johor.. umah my Parents :P

Kat sini kureng meriah sikit pasal.. family my King x ramai.. 6 beradik.. 4 menantu, 11 cucu & my MIL.. (FIL dah lama meninggal).. sedara mara pon kurang jugak.. :P yang meramaikan hari raya tu ialah my SIL nyer kengkawan.. :)


Antara hidangan pagi raya tu my MIL masak.. rendang ayam, rendang daging+limpa+hati, serunding daging, kuah kacang, nasi impit, kuah lodeh, sambal sotong kering, ayam masak merah, pastu SIL lak tambah masak nasi minyak, dalca, acar buah, puding, agar², kek dan semestinyer kue²/sekut raya (my SIL ni amik tempahan.. ) jadinyer mcm² ada larr...







PETANG RAYA - kami telah selamat sampai di Kg Lukut, Kota Tinggi, Johor.. jam 5.30ptg.. perjalanan yang jauh x terasa sbb teruja sgt nak balik kampung u.. hehehehe..lagi pun bukan selalu dapat balik kampung.. setahun 2-3 kali jer.. itu pon kalo ada majlis tertentu oleh org² tertentu sahaja..ahakss... minyak n toll mahal beb!.. :P

Hidangan kat kampung kita x sebanyak cam kat umah MIL sbb my parents x berapa sehat sangat dan x kuat nak buat macam²..so, mcm bese lerrr... orang kampung mesti ada lemang dan dodol, pastu ditambah dengan rendang ayam, rendang daging, laksa asam, ketupat, nasi impit (yg ni dimasak oleh my sis yg ramai tu.. diaorang dah balik awal.. hehhehe...), kue/sekut raya lakss.. yg tunjuk² ajer..ahakss... dan selalunyer banyak yang disponsor oleh mak datin sowang tu.. (my 2nd sis) kekeke... amal jariah bulan raya.. zakat tuu... wakakkaka... :P

Kat Johor.. lebih meriah sikit.. bayangkan 10 anak, 9 menantu, 24 cucu, 2 cicit, mak & abah... (tapi bukan sumer ada kali ni.. tolak 2 anak, 3 menantu & 2 cucu).. kalo bab tido.. dari hall depan sampai ler ker hall belakang (sblm dapor) .. + 5 bilik tido... sumer fully booked!...kekkekeke...


muka keletihan selepas memandu sejauh +- 450km..selama lebih kurang 5jam






Ok.. nanti bila free lg.. akan upload gambar² raya lain..esp.. gambar dak iqa & sepupu sepapatnyer..(dak iqa amik sendiri pakai hp n dgcam..) - ibu nyer dah x lalu nk amik gambar dah.. so dia amik sendiri.. suke ati ko larr anak oiii..janji jgn rosakkan reta ibu tu... :P

p/s.my King x de dlm gambar... camera shy... (kalo ada pon... gambar jauh jer.. cuba carik sendiri..) :P

1 comment:

leeyana-mamadaniel said...

salam lebaran kak masz...
lah balik kota ker??kg.lukut eh...kita balik lok heng..klau x bleh jumpa kan??akak ada call umah kita ker??hehe..sorry lah..lupa nk kasi no hp...